küldetésünk


"Közösség, hagyomány, szabadság". Ez a jelmondat szerepel az alapítványunk által 2006 óta kiadott Kommentár folyóirat címoldalán. És ezen értékek mentén kezdte meg működését 2009-ben a Tranzit rendezvénysorozat. Első konferenciánkon alig százan voltunk, ma már több ezren vagyunk. Szép lassan a Tranzit rendezvénysorozat Magyarország legnagyobb közéleti rendezvénysorozatává vált.

Arra törekszünk, hogy erősítsük a párbeszédet a közéletet érintő legfontosabb kérdésekben a hazai kulturális, tudományos, közéleti és gazdasági élet szereplői között és, hogy közösségi teret teremtsünk a közjóért tenni akaróknak.

A működésünk formája sokszínű. Tavasszal és ősszel konferenciákon járunk körbe a közgondolkodást leginkább foglalkoztató kérdéseket, nyár végén Kőszegen vagy a Balaton partján szabadegyetem jelleggel vitatjuk meg a magyarok előtt álló kihívásokat. Az egyetemista és főiskolás korosztálynak 2016-ban indítottuk útjára a Tranzit közéleti képzést.

Hogy mi a Tranzit? Közösség, vitafórum, baráti társaság, szórakozás? Mindez egyben. Egy hely a cselekvőknek. Ha van kedved, gyere el Te is!