Tranzit Ház Közösségi Tér és Képzési Központ Tervpályázat

A Kommentár Alapítvány „Tranzit Ház Közösségi Tér és Képzési Központ” elnevezéssel a tervpályázati eljárásokról szóló 310/2015 (X.28.) Korm. rendelet 10. § (1) bekezdése szerinti, közösségi értékhatárt meghaladó, nyílt építészeti tervpályázatot hirdet.

A Tervpályázat célja a 1088 Budapest, Puskin utca 4. alatti épületben az Alapítvány közösségi tereinek és képzési központjának elhelyezése, az épület felújítási terveinek elkészítésével és az egyes tervezett funkciók ellátásához szükséges bővítmények meghatározása, új épületrészek megtervezése.

A Tervpályázatra olyan pályaműveket várunk, amelyekben megvalósul a meglévő, műemléki védelem alatt álló, ám régóta elhagyott, mára lepusztult állapotú épület, a Magyar Tisztviselők Országos Egyesületének valamikori székháza teljeskörű felújítása, és építészetileg illeszkedő bővítése a kiírásban szereplő tervezési program maradéktalan elhelyezése érdekében. Az új épületrészek kialakítása során a műemléki épületet és környeztet tiszteletben tartó, magas minőségű és fenntartható természeti és épített környezet létrehozása a cél.

A Tervpályázat célja a tervpályázati kiírásban és tervpályázati dokumentációban közzétett tervezési program megvalósítására legalkalmasabb tervező, vagy tervező csoport kiválasztása.

A pályázat a www.tranzithaz.hu oldalon érhető el.