“Ez a harc lesz a végső? – Nemzeti és globális erők küzdelme” – Eger, 2021. 11. 19-21.

Az őszi Tranzit konferencia a nemzeti és globális erők küzdelméről szólt, valamint arról, hogy korunk médiafogyasztási struktúrái milyen lehetőségeket és kockázatokat hordoznak magukban.

Az Egerben rendezett Tranzit konferencia rendhagyó volt abból a szempontból, hogy a Megafonnal együttműködésben jött létre. A nemrég létrejött Megafon Központ egész napos programokon mutatta be a Megafon-élményt több helyszínen és előadáson.

A több mint 400 fős konferencia első estéjén Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Kovács István, a Megafon Központ alapítója köszöntötte a vendégeket.

A szombat délelőtti előadáson John Brabender, a BrabenderCox kreatív igazgatója és Dukász Magor, digitális szakember tartott előadást majd közösen vitatták meg napjaink médiafogyasztási szokásait, különös tekintettel a közösségi média térnyerésére.

A délutáni előadások során közéleti témák mellett kemény szakpolitikai kérdések is terítéken voltak. Mindegyik programban közös volt, hogy hazai és nemzetközi relációikban is megjelent a nemzeti és a globális erők aktuális küzdelme.

A német választások és Németország európai hegemóniájának várható alakulásáról beszélgettünk Mráz Ágostonnal és Bauer Bencével, a migrációra adott magyar választ Azbej Tristan és Szentkirályi Alexandra mutatta be, Fűrész Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója pedig az átalakuló magyar médiafogyasztási szokásokról beszélt.

Salát Gergely, a PPKE Kínai Tanszékének vezetője és Mártonffy Balázs, az NKE kutatója az USA és Kína formálódó új világrendben betöltött szerepét taglalta. Az Elk*rtuk című filmről Kálomista Gábor, a film producere és Lánczi Tamás politológus beszélgetett. A jobboldali influenszerek szerepét Déri Stefi és Rákay Philip mutatta be.

Az esti beszélgetés keretében Bohár Dániel vezetésével az influenszerek közösségi médiában betöltött szerepéről vitáztunk.

Vasárnap délelőtt Rogán Antal miniszter úr előadásán egy részletes gazdaságpolitikai elemzést hallgathattak meg a résztvevők.

Az egri Tranziton újra bebizonyosodott, hogy a magyar fiatalokat képes összekötni a közélet iránt érzett felelősség. A Megafon Központ részvétele pedig annak is jele, hogy a hazaszeretetnek nem csak létjogosultsága van korunkban, de ereje is.

“Ez a harc lesz a végső? – Nemzeti és globális erők küzdelme” – Eger, 2021. 11. 19-21.
megnézem